Pravila privatnosti

Politika privatnosti

Ova pravila o privatnosti propisuju kako DVD Prišlin-Hum, prikuplja, upotrebljava i obrađuje vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem internetske stranice https://dvdprislinhum.hr/, a usklađena je sa smjernicama GDPR-a (General Data Protection Regulation).

Prikupljanje podataka

Popunjavanjem našeg kontakt elektroničkog obrasca unutar web stranice pristajete na korištenje Vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.
Kada posjetitelji dođu na našu web stranicu mi prikupljamo podatke prikazane u kontakt formi, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Osobne informacije koje prikupljamo putem kontakt obrazaca:
• Ime i prezime
• E-mail
• Vašu poruku i podaci koji će biti ostavljeni u poruci

Kako koristimo i spremamo vaše osobne podatke koje nam ostavljate:
• Vaše osobne podatke putem kontakt obrazac čuvamo u bazi podataka ove internet stranice.
• Vaši podaci dostupni su našim djelatnicima, a vezani su za vrstu vašeg upita/komentara.
• Koristimo ih za internu evidenciju i za pružanje relevantnih informacija koje ste zatražili putem kontakt obrasca ili upitom na e-mail.
• Vaše podatke možemo koristiti da vam se javimo putem pošte kako bismo vam pružili relevantne informacije u svezi s vašim upitom.
• Vaše podatke u pravilu ne dajemo i ne dijelimo trećim stranama, osim ako nam zakon nalaže, te ako je potrebno poslati ćemo Općinskim tvrtkama i ustanovama, Općinskom vijeću na razmatranje kako bismo vam mogli pružiti relevantan odgovor, a vezan je za vaš upit.

Koja su vaša prava u svezi s obradom vaših osobnih podataka

• Imate pravo na pristup vašim podacima koje Općina Ivankovo posjeduje o vama.
• Da biste saznali koje podatke sadrži o vama ili ako želite da se isti obrišu, to možete zatražiti putem e-mail-a: prislin.hum@gmail.com

Kolačići

Kada posjetite web stranicu, možemo poslati jedan ili više kolačića, mala tekstualna datoteka koja sadrži niz alfanumeričkih znakova, na vaše računalo koje jedinstveno identificira vaš preglednik i pomaže vam u poboljšanju navigacije putem web stranice. Kolačić također može prenijeti informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranicu (npr. stranice koje pregledavate, veze koje kliknete i druge radnje koje poduzimate na web-lokaciji).

Ova stranica prikuplja kolačiće u kojime ne koristi Vaše osobne podatke osim u slučajevima navedenim dalje u tekstu.

Stranica može prikupljati kolačiće u okviru HASH doznaka kako bismo mogli identificirati jedinstvenog korisnika. Takve podatke ne koristimo u komercijalne svrhe niti ih ustupamo trećim stranama.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići sačuvani su na disku (vašem računalu) te ondje ostaju i nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih pohranjuju se podaci, kao što su ime za prijavu i lozinka pa se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

 Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići privremeno se pohranjuju na disku te se brišu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih internetske stranice pohranjuju privremene podatke, kao što su stavke u košarici za kupnju.

Što su kolačići prve strane?

Kolačići prve strane (eng. first party cookies) dolaze s web-mjesta koje korisnik pregledava i mogu biti trajni ili privremeni. Te kolačiće web-mjesta upotrebljavaju za spremanje informacija koje će ponovo upotrebljavati kada korisnik sljedeći put posjeti to mjesto.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane potječu od drugih, partnerskih web-mjesta koja gledate. Treće strane mogu tako prikupljati podatke o korisnicima različitih web-mjesta i upotrebljavati ih u marketinške i analitičke svrhe.

Koristi li se se web stranica kolačićima?

Ova web stranica koristi se kolačićima kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo na našoj internetskoj stranici.

Kakvim se kolačićima koristi  i zašto?

Privremenim i trajnim kolačićima. Privremeni kolačići istječu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik, dok trajni kolačići obično imaju datum isteka. Oni ostaju u vašem pregledniku sve dok ne isteknu ili dok ih vi ručno ne izbrišete. U oba slučaja kolačiće koristimo kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali internetsku stranicu prema vašim navikama, no važno je istaknuti kako su sve prikupljene informacije anonimne i povjerljive.

Ima li na internetskoj stranici kolačića treće strane?

Ne, ova internet adresa ne koristi kolačiće treće strane.